Antricot de vita cu sos de branza

Antricot de vită cu sos de brânză

O reteta simpla si delicioasa de antricot de vita cu sos de branza din: antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, vin alb sec, usturoi, smantana si branza cu mucegai. Ingrediente: 2kg antricot de vită pentru marinata: 2 linguri ulei de măsline 100 ml oţet balsamic 1 pahar vin alb sec 4 căţei de […]

Rasol de vita cu legume la cuptor

Rasol de vita cu legume la cuptor

O reteta delicioasa de rasol de vita cu legume:  carne de vita, praz, morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie, sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper. Ingrediente: 4 rasoale mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300 g cartofi dulci 100 ml vin […]

Friptura de vita cu salsa si mamaliga

Friptura de vita cu salsa si mamaliga

O reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute, lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline. Ingrediente: 2 kg antricot de vita, dezosat 1 lamaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru sos salsa: 3 rosii 2-3 ardei iuti verzi 2 […]

Vita in crusta de mustar

Vita in crusta de mustar

O reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6 linguri ulei 1 pahar vin roşu 1 […]

Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic

Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori

O reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita, cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 muschi de vita 500 g cartofi 500 g galbiori 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb aromat 1 […]

Frigărui de vită cu salată de castraveţi

Frigărui de vită cu salată de castraveţi

Taie 120 g de muşchi de vită în 12 felii subţiri şi amestecă-le cu 2 linguri de sos de chili dulce, 2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă şi 1 linguriţă de usturoi pisat. Infige carnea pe beţişoarele de lemn. Taie în fâşii un castra­vete fără seminţe şi unge-le cu 1 lingură de zeamă de […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare

O reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper.   Ingrediente: 1  rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre 2  linguri orez 1 dovlecel 2  roşii decojite […]

Muschi de vaca wellington

Rasol din muschi de vita

O reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică fiartă salată verde sare   Mod de […]

Friptura de vita in stil mediteranean

Friptură de vită în marinată picantă

O reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50 ml […]

Bobotie

Reteta zilei: Bobotie

O reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1 kg […]

Antricot de vita cu anghinare si cascaval

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

O reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper. Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel […]

Vita cu garnitura de cartofi copti

Friptură de vită cu unt

O reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de măsline […]

Carpaccio cu sfeclă roşie

Carpaccio de vită cu dovlecei

O reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de mentă […]

Muschi de manzat cu sos

Muşchi de manzat in crustă de cartofi

O reteta de muschi de manzat in crusta de cartofi din: muschi de manzat, frunze de salvie, rozmarin, kaiser, unt, marsala, faina alba, sare, piper, ulei de masline extravirgin, cartofi si buchetele de broccoli. Ingrediente: 4 felii de muşchi de mânzat (a câte 150 g fiecare) 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin 40 […]

Vită Bourguignon

Vită Bourguignon

O reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi 6 […]

Muschi de vită in sange cu legume de gradina

Muschi de vită in sange cu legume de gradina

Muschi de vita in sange cu legume de gradina din: usturoi, sare, piper, muschi de vita, cartofi noi, fasole verde, ceapa rosie, otet de vin alb si ulei de masline extravirgin. 125 g de carne de vită (atât înseamnă o porţie) asigură un aport mare de vitamina B12. De asemenea, este o sursă excelentă de […]

Salata berlineza cu carne de vita

Salata berlineza cu carne de vita

O reteta simpla de salata berlineza cu carne de vita din: carne de vita fiarta, cartofi, ceapa, castraveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup, mustar, boia, sare si piper. Ingrediente: carne de vita fiarta cartofi fierti 2 cepe taiate marunt castraveti acri taiati cuburi ardei gras taiat cuburi pentru sos: maioneza ketchup mustar boia sare piper […]

Satay de vită cu sos de ghimbir

Satay de vită cu sos de ghimbir

O reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei, ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir, sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este consumată cu moderaţie, în porţii […]

Friptură de vită cu salată mixtă

Friptură de vită cu salată mixtă

O reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm sare grunjoasă pentru salată: 1 salată verde 1 cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Dacă […]

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe paine şi dovlecei

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe paine şi dovlecei

O reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 4 felii de mozzarella 4 felii de pâine toast 2 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline […]

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

O reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei iuti, capere, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1 antricot de vită, cu grosimea de 4-5 cm 4 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g ardei graşi galbeni şi roşii 150 […]

Pulpa de bou cu radicchio

Pulpa de bou cu radicchio

O reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g ciuperci […]

Cubulete din muschi de vita

Cubulete din muschi de vita

O reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce 1 ardei roşu, tăiat fideluţă […]

Muschi de vita cu verdeata si sos mediteranean cu masline si rosii

Muschi de vita cu verdeata si sos mediteranean cu masline si rosii

O reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2 linguri ulei de măsline […]

Roastbeef cu busuioc si garnitura de rosii si ardei

Roastbeef cu busuioc si garnitura de rosii si ardei

O reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel […]

Limba de vita

Limba de vita

O reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala,  zahar, hel, morcovi, patrunjel verde, telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de portocală 1   linguriţă rasă zahăr 1 […]

Friptura in doua culori

Friptura in doua culori

O reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez, fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de legume, unt, usturoi, chimen si sare. Ingrediente: 250 g friptură de vită pregătită în prealabil 300 g orez fiert la aburi 300 g fasolică verde 4 roşii bine coapte 1 […]

Roast beef aromatizat cu manatarci

Roast beef aromatizat cu manatarci

O reteta de Roast beef aromatizat cu manatarci din: roast beef, manatarci, vin alb sec, supa de carne, usturoi, rozmarin, salvie, catusnica, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g roast beef 400 g mânătărci proaspete 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 cană de supă de carne 2 căţei de […]

Muschi de vita cu slanina si legume

Muschi de vita cu slanina si legume

O reteta de muschid e vita cu slanina si legume din: muschi de vita, slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin, ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 30 g slănină 20 g unt 1 tulpină de telină 1 morcov 1 legătură de […]

Muschi de vita cu rozmarin

Muschi de vita cu rozmarin

O reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschi de vita, usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline, rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 2 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 2 cepe albe 2 tulpini de ţelină ulei extravirgin de măsline rozmarin sare […]

Cuiburi de muschi

Cuiburi de muschi

O reteta de cuiburi de muschi din: muschi de vita, iaurt natur, mustar, branza de vaci, galbenus, lamaie, morcovi, fire de praz, foi de dafin, otet de vin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi mici, rotunde, de la capătul muşchiului de vită, de circa 150 g fiecare 125 g iaurt natur 50 […]

Muschi de vara

Muschi de vara

O reteta de muschi de vara din: muschi de vita, tulpini de telina, ceapa, morcov, capere, ardei iute verde, sos warcestershire, foi de dafin, patrunjel, ulei extravirgin de masline, otet de vin si sare. Ingrediente: 700 g girello (muşchi de la încheieturi) de vită 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă cu […]