Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe paine şi dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe paine şi dovlecei

  • 300 g carne tocată de vită
  • 4 felii de mozzarella
  • 4 felii de pâine toast
  • 2 dovlecei mari (zucchini)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Frământă carnea tocată într-un castron, pune sare, piper, după gust, şi uleiul de măsline; adaugă usturoiul tocat mă­runt şi amestecă bine.

Spală şi curăţă dovleceii de coajă, taie-i felii subţiri, pe lungime, presară-i cu puţină sare şi frige-i pe grătarul încins. Decupează din pâine discuri (foto 3) şi frige-le câteva minute pe grătar.

Formează hamburgerii ajutându-te de un cilindru metalic (foto 4); presează carnea cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer. Taie mozzarella discuri cu diametrul puţin mai mic decât cel al hamburgerilor.

Pune hamburgerii la fript pe grătar şi, după ce i-ai întors prima oară, aşază deasu­pra fiecăruia câte o bucată de mozzarella, pentru ca aceasta să se încălzească şi să se înmoaie. Pune pe farfurii câte o felie de pâi­ne, acoperă cu felii de dovlecel fript, aşază deasupra hamburgerii şi serveşte-i imediat, fierbinţi.

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe paine şi dovlecei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.