Friptura in doua culori

Printeaza

O reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez, fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de legume, unt, usturoi, chimen si sare.

Ingrediente:Friptura in doua culori

  • 250 g friptură de vită pregătită în prealabil
  • 300 g orez fiert la aburi
  • 300 g fasolică verde
  • 4 roşii bine coapte
  • 1 ardei iute mic, roşu
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 1 cană de supă de legume
  • 50 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • chimen
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o foarte fin, apoi curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Scoateţi codiţa şi seminţele ardeiului iute, spălaţi-l şi tăiaţi-i fâşiuţe. Spălaţi şi curăţaţi fasolica verde.

Spălaţi roşiile, scoateţi-le seminţele şi tâ- iaţi-le bucăţele. Căliţi ceapa şi usturoiul într-o tigaie cu unt topit. Adăugaţi ardeiul iute, fasolica şi roşiile, stropiţi cu vin, apoi fierbeţi la foc iute 5 minute.

Cu o furculiţă, rupeţi fâşii friptura. Puneţi-o pe foc împreună cu legumele circa 15 minu­te să prindă gust şi stropiţi-o cu supă caldă. Mai puneţi şi un vârf de cuţit de chimen şi potriviţi de sare.

Aduceţi preparatul fierbin­te la masă, de preferinţă în vase de teraco­tă, cu garnitură de orez fiert la aburi.

Friptura in doua culori

Friptura in doua culori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.