Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei iuti, capere, sare grunjoasa si piper.

Ingrediente:Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

  • 1 antricot de vită, cu grosimea de 4-5 cm
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 200 g ardei graşi galbeni şi roşii
  • 150 g ardei iuţi verzi, conservaţi în oţet
  • 100 g capere din conservă, desărate
  • sare grunjoasă
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ardeii graşi în două, îndepărtează seminţele şi părţile albe din interior, apoi toacă-i cubuleţe. Incinge câte o lingură de ulei într-o tigaie şi căleşte ardeii separat (pe culori) circa 15 minute, la foc foarte mic. Scurge ardeii iuţi de oţetul în care au fost conservaţi, spală-i şi taie-i bucăţi mari.

Condimentează ardeii graşi cu sare şi piper, după gust. Spală caperele, zvântă-le şi toacă-le cu cuţitul, apoi stropeşte-le cu puţin ulei. Pune grătarul la 5 cm deasupra jarului şi lasă-1 să se încingă. Crestează grăsimea de pe marginea cărnii pentru ca aceasta să nu se deformeze în timpul frigerii.

Pune carnea pe grătarul încins şi frige-o câte 5 minute pe fiecare parte, presărând-o cu sare grunjoasă, după gust (dacă în loc de grătar foloseşti o placă striată din fontă, pune sare în aceasta înainte de a aşeza carnea).

Taie carnea felii groase, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi serveşte-le cu legumele preparate mai înainte.

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.