Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut
PrinteazaVinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut sau mixta, cumin, boia, orez fiert, ardei gras rosu, ardei gras galben, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.
Ingrediente:
- 4 vinete mici
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe verzi
- 4 linguri de ulei de masline
- 275 g carne tocata de berbecut sau mixta
- 1/2 lingurita cumin macinat
- 1 praf de boia
- 200 g orez fiert
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 2 rosii
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 2 linguri suc de lamaie
- sare, piper
- 125 ml supa
Mod de preparare:
Vinetele se taie în două pe lung şi se golesc de miez, care se taie cuburi. Se toacă usturoiul. Ceapa verde se taie rondele. Se taie cuburi pulpa de roşii şi de ardei gras.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încing 2 linguri ulei şi se călesc vinetele, ceapa şi usturoiul; se scot. Se încinge restul de ulei şi se prăjeşte carnea; se adaugă cumin şi boia, apoi orez, ardei gras şi amestecul de vinete; se mai fierb 3 min.
Se adaugă roşii, pătrunjel, suc de lămâie, sare şi piper. Se umplu vinetele cu această compoziţie şi se aşază într-o formă. Se toarnă supă, se acoperă şi se coc 25 min.
Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut
Pofta buna!