Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut

Printeaza

Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut din: vinete,  usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut sau mixta, cumin, boia, orez fiert, ardei gras rosu, ardei gras galben, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.

Vinete_umplute_cu_legume_si_carne_tocata_de_berbecut

Ingrediente:

  • 4 vinete mici
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 275 g carne tocata de berbecut sau mixta
  • 1/2 lingurita cumin macinat
  • 1 praf de boia
  • 200 g orez fiert
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • 125 ml supa

Mod de preparare:

Vinetele se taie în două pe lung şi se golesc de miez, care se taie cu­buri. Se toacă usturoiul. Ceapa verde se taie rondele. Se taie cuburi pulpa de roşii şi de ardei gras.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încing 2 linguri ulei şi se călesc vinetele, ceapa şi usturoiul; se scot. Se încinge restul de ulei şi se prăjeşte carnea; se adaugă cumin şi boia, apoi orez, ardei gras şi amestecul de vinete; se mai fierb 3 min.

Se adaugă roşii, pătrunjel, suc de lămâie, sare şi pi­per. Se umplu vinetele cu această compoziţie şi se aşază într-o formă. Se toarnă supă, se acope­ră şi se coc 25 min.

Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut

Vinete_umplute_cu_legume_si_carne_tocata_de_berbecut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.