Totul despre morcovi glasati

Printeaza

Morcovi glasati

Totul despre morcovi glasatiAceastă mâncare dulce şi simplă are o poveste lungă. Originari din Afganistan, morcovii s-au desprins de rădăcinile lor sălbatice, pentru a deveni leguma râdâcinoasă atât de apreciată astăzi.

Morcovii preistorici erau despicaţi si subţiri, de culoare roşie, purpurie sau neagră.

După ce au început să fie cultivaţi în jurul anului 3000 Î.Hr., ei au ajuns în Roma şi Grecia, unde au fost plantaţi în grădinile de zarzavaturi. Romanii au adus morcovii în Anglia, însă abia în secolul XVII, olandezii au dezvoltat soiul portocaliu din zilele noastre.

Despre regina Elisabeta a Angliei se spune că a primit cadou , morcovi, pe care i-a gătit în unt. Acest mod de preparare elementar a fost ulterior îmbunătăţit prin adăugarea unui îndulcitor, rezultatul fiind morcovii glasaţi.

In prezent, morcovii pot fi glasaţi cu orice, de la zahăr, miere sau sirop de porumb şi până la sirop de arţar şi suc de portocale – sau chiar gingenale. Modul de preparare este simplu: morcovii tăiaţi felii se fierb înăbuşit într-un amestec de unt şi îndulcitor, până devin fragezi.

Se servesc, în mod tradiţional, cu fripturi sau alte feluri de mâncare principale.

In ultima vreme, morcovii şi-au găsit originile sălbatice, soiul purpuriu cunoscând o adevărată renaştere. Spre deosebire de strămoşii lor, aceşti morcovi sunt mari, dulci şi zemoşi.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.