Tort ecler cu banane

Printeaza

Tort ecler cu banane din: biscuiti, budinca de vanilie, lapte, frisca, banane, zahar pudra, lapte, scortisoara.

Ingrediente:Tort ecler cu banane

  • 420 g biscuiţi graham cu scortisoară
  • 110 g budincă de vanilie sau cremă de vanilie
  • 590 ml lapte
  • 340 ml frişcă lichidă bătută
  • 6 banane proaspete, tăiate în felii subţiri

Pentru glazură:

  • 220 g zahăr pudră
  • 60 ml lapte
  • 2 linguriţe scorţişoară

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu, combini budinca instant cu laptele. Le baţi împreună până se îngroaşă şi se omogenizează. Laşi compoziţia să stea circa 5 minute. Adaugi şi frişca, amesteci bine şi dai deoparte. Pe fundul unei tăvipui un strat de biscuiţi. Sigur va fi nevoie să rupi câţiva, ca să încapă cum trebuie. Nu-ţi face griji dacă se suprapun.

Torni jumătate din crema de budincă peste biscuiţi şi pui jumătate din cantitatea de banane feliate. Urmează încă un strat de biscuiţi şi restul de cremă de budincă sau cremă de vanilie şi de banane. Pui ultimul strat de biscuiţi deasupra. Intr-un bol mic, freci ingredientele pentru glazură, până obţii o compoziţie omogenă şi cremoasă.

Torni încet glazura peste ultimul strat de biscuiţi. Dacă nu îţi place glazura de scorţişoară, poţi face una de cacao, înlocuind pur şi simplu cele 2 linguriţe de scorţişoară cu 2-3 de cacao. Dai desertul la frigider, pentru cel puţin 4 ore.

Poţi să îl laşi chiar şi peste noapte. Poţi ţine tortul cel mult 3 zile, de când l-ai introdus în frigider prima oară.

 

Tort ecler cu banane

Tort ecler cu banane

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.