Patiseria franceza: ecler

Printeaza

Acest produs fin de patiserie franceză, al cărui nume înseamnă „fulger”, se prepară dintr-un aluat de choux.

Pentru aluat se încălzeşte mai întâi apă cu unt într-o cratită, se adaugă făină şi zahăr şi se amestecă aluatul cu ouă până se obţine o pastă lucioasă. Aluatul poate fi modelat cu şpriţul, pentru a obţine forma alungită a unui ecler.

Formele de aluat coapte, care rămân goale în interior, se umplu cu cremă, fie printr-o gaură făcută la un capăt, fie tăindu-le în două şi ungând o jumătate de aluat.

In Franţa, eclerul se umple cu cremă de patiserie (creme pâtissiere), la care se adaugă uneori ciocolată, iar prăjitura se acoperă cu o glazură de ciocolată sau cafea. In Anglia şi în Statele Unite, eclerul este întotdeauna glasat şi este umplut cel mai adesea cu frişcă îndulcită.

Presupusul autor al eclerului este Antonin Careme (1784-1833), celebrul patiser-şef care a lucrat pentru familia Rothschild.

Coacerea unui ecler ar fi fost dificilă înainte de inventarea cuptorului reglabil, adică la începutul secolului XIX.

 

Patiseria franceza: ecler

Patiseria franceza: ecler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Eclere cu crema de cafea si frisca

Eclere cu crema de cafea si frisca din: apă, ulei, faina, oua, sare, frisca lichida, zahăr, cafea măcinată fin, zahăr pudră, apă caldă, topping caramel. Ingrediente: 260 ml apă 100 ml ulei 200 g făină 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare Pentru cremă: 250 ml frişcă lichidă 50 g zahăr 2 linguri cafea măcinată fin Pentru glazură: 100 […]

Eclere cu caramel

Eclere delicioase de casa

Eclere delicioase de casa din: drojdie, zahăr, oua, untură sau margari­nă, lapte dulce, faina. Ingrediente: 1 lingură drojdie 1 lingură zahăr 2 ouă 1 lingură untură sau margari­nă 1 pahar lapte dulce făină cât cuprinde Pentru cremă: 2 gălbenuşuri 1 l lapte dulce 2 linguri făină 1 cană zahăr 1/2 pachet margarină Mod de preparare: Freci drojdia cu […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.