Tort de ciocolata cu nuca

Printeaza

Tort de ciocolata cu nuca din: ou, unt, faina, zahar, miere, lapte, amoniac, nuca, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Tort de ciocolata cu nuca

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriţă rasă de amoniac
  • 1 cub de unt
  • 150 g nucă măcinată

Pentru cremă:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 100 g nucă măcinată (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Pentru blat, pune pe foc mic oul, zahărul, untul, laptele, mierea. Când s-au topit, toarnă amestecul într-un castron. Adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina.

Toarnă într-o tavă de tort unsă cu unt şi coace 35 de minute.

Pentru cremă, pune pe foc mic frişca lichidă şi ciocolata. Amestecă să se omogenizeze, apoi dă la congelator să prindă o consistenţă cremoasă.

Bate crema la mixer, adaugă esenţa de rom. Când blatul s-a răcorit, taie-1 şi umple fiecare felie cu crema de ciocolată. Decorează cu nucă măcinată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.