Tort cu nuca, frisca si ciocolata

Printeaza

Tort cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt, oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_nuca_frisca_si_ciocolata

Pentru primul blat:

  • 250 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr
  • 8 albuşuri
  • 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie

pentru al doilea blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 1/2 pachet praf de copt

pentru cremă:

  • 8 gălbenuşuri
  • 300 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 300 g unt
  • cacao
  • 1 esenţă rom
  • 300 g frişcă
  • ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Pentru blatul 1, baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul, nuca măcinată, praful de copt şi dai la cuptor.

Pentru blatul 2, baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul, făina, praful de copt şi dai la cuptor.

Pentru cremă, pui pe baie de aburi toate gălbenuşurile, zahărul şi laptele, până se îngroaşă, apoi le laşi la răcit. După ce s-a răcit compoziţia, adaugi untul, amesteci şi împărţi crema în două: în jumătate pui cacao, iar în cealaltă jumătate pui rom.

Tai în lung cele două blaturi, le însiropezi, apoi asamblezi: blat galben, cremă maro, blat cu nucă, cremă galbenă, pandişpan şi cremă maro. Imbraci tortul în frişcă şi razi ciocolată deasupra.

Tort cu nuca, frisca si ciocolata

Tort_cu_nuca_frisca_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort cu nuca si frisca
  • tort cu frisca si ciocolata

2 comentarii

  1. Bianca Varlan

    Imi place tortul cu nuca, chiar imi place

  2. Asta nu e tort, e prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.