Tort cu ciocolata si zmeura
PrinteazaTort cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, oua, unt, faina, zahar, frisca, zmeura, menta.
Pentru blat:
- 100 g ciocolată amăruie
- 3 ouă
- 75 g unt
- 50 g făină
- 50 g zahăr
Pentru crema de ciocolată:
- 200 g unt
- 75 g zahăr
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml apă
Pentru frişcă:
- 400 g frişcă
- 200 g zmeură
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pentru blat, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi, după ce s-a răcorit, încorporezi untul şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, făina şi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.
Pentru crema de ciocolată, combini apa cu zahărul şi o ţii pe foc 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi mai fierbi alte 5 minute.
Dai deoparte şi o laşi la răcorit.
Freci untul spumă şi-l încorporezi în cremă. O întinzi peste blat şi dai tortul la rece cel puţin o oră. Baţi frişca până se întăreşte.
Zdrobeşti jumătate din cantitatea de zmeură şi treci piureul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele, îl amesteci cu frişca, pui în poş şi decorezi prăjitura.
Aşezi deasupra restul de zmeură şi frunze de mentă.
Pofta buna!