Tort cu ciocolata si zmeura

Printeaza

Tort cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, oua, unt, faina, zahar, frisca, zmeura, menta.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si zmeura

Pentru blat:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 3 ouă
  • 75 g unt
  • 50 g făină
  • 50 g zahăr

Pentru crema de ciocolată:

  • 200 g unt
  • 75 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml apă

Pentru frişcă:

  • 400 g frişcă
  • 200 g zmeură
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi, după ce s-a ră­corit, încorporezi untul şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, făina şi albuşurile bătute spumă tare.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.

Pentru crema de ciocolată, combini apa cu zahărul şi o ţii pe foc 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi mai fierbi alte 5 mi­nute.

Dai deoparte şi o laşi la răco­rit.

Freci untul spumă şi-l încorpo­rezi în cremă. O întinzi peste blat şi dai tortul la rece cel puţin o oră. Baţi frişca până se întăreşte.

Zdrobeşti jumătate din cantitatea de zmeură şi treci piureul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele, îl amesteci cu frişca, pui în poş şi decorezi prăjitura.

Aşezi deasu­pra restul de zmeură şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.