Tort cu ciocolata si miere

Printeaza

Tort cu ciocolata si miere din: oua, miere, zahar, unt, faina, ciocolata, ciocolata amaruie, smantana.

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 120 g făină

Pentru crema:

  • 250 g unt
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 210 g ciocolată amăruie
  • 150 g smântână
  • 25 g miere
  • 40 g unt

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă. După ce s-au încorporat bine, presară făina în ploaie, întinde din aluat 10 foi subţiri şi coace-le pe rând.

După ce s-au răcit, taie-le rotund.

Intre timp, freacă untul spumă. Adaugă ciocolata încălzită cu 4 linguri cu apă.

Bate spumă ouăle cu zahărul, ţinând vasul pe apă clocotită, până se îngroaşă. Adaugă apoi spuma de ciocolată. Amestecă bine, după care întinde crema între foi, până se termină toate foile şi crema.

Rade ciocolata pentru glazură. Toarnă peste ea smântână şi mierea. Lasă pe foc până se topeşte, după care pune untul.

După ce s-a încorporat bine, îmbracă cu grijă tortul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.