Tocinei la cuptor
PrinteazaTocinei la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, pesmet, sare, rozmarin, ierburi de provence, legume deshidratate, ulei.
- 5 cartofi de dimensiune medie
- 2 oua
- 100 g cascaval sau telemea de oaie
- 2 linguri pesmet
- sare
- 1 fir de rozmarin
- 1 lingurita ierburi de provence
- 1 lingurita legume deshidratate
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi îi storci puţin de zeama pe care şi-au lăsat-o.
Amesteci într-un castronel cartofii cu o lingură de pesmet, brânza dată prin râzătoare, gălbenuşurile, legumele deshidratate şi ierburile aromate de Provence.
Incorporezi albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, amestecând delicat. Sărezi amestecul după gust.
Ungi o tăviţă cu ulei, presari pesmetul rămas şi torni compoziţia de cartofi. Presari deasupra frunzuliţe de rozmarin.
Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, până când preparatul se rumeneşte frumos.
Porţionezi preparatul după ce s-a mai răcorit. Il serveşti cu iaurt sau smântână rece deasupra.
Tocinei la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tocinei-cuptor html