Tocanita la borcan

Printeaza

Tocanita la borcan din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita la borcan

  • 800 ml ulei
  • 1 kg ceapă
  • 2 kg ardei
  • 1 kg morcovi
  • 2 ţeline
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 l bulion
  • 700 g orez
  • foi de dafin
  • 2 legături pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie julien, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare. Ardeii se taie fâşii şi se călesc cu puţină sare până se înmoaie.

Se căleşte ceapa separat, ardeii separat, iar morcovii, ţelina şi pătrunjelul împreună. Se amestecă legumele într-o cratiţă mare.

Orezul se fierbe în apă, se strecoară şi se trece sub un jet de apă rece. Când toate legumele au o consistenţă clară, se adaugă bulionul şi orezul fiert.

Se mai lasă 20 minute, apoi se pun sarea, piperul şi dafinul, iar la final verdeaţa tocată. Se pune în borcane şi se sterilizează 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.