Tocanita de legume (pentru iarna)

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de legume (pentru iarna) din: rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, vanata, morcovi, ulei de masline, otet, patrunjel, coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita de legume

  • 2 kg rosii bine coapte
  • 5-6 ardei capia rosii
  • 4 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 vanata mare
  • 2 morcovi
  • 6-7 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita seminte de coriandru macinat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le clăteşti cu apă rece şi le cojeşti pie­liţele. Tai roşiile cuburi şi le aşezi într-un castron mare.  Cureţi ardeii de cotoa­re şi seminţe, îi tai cuburi şi îi aşezi în acelaşi castron.

Adaugi ceapa curăţată şi tă­iată peştişori, vânătă curăţa­tă de coa|ă şi tăiată cubule- ţe, morcovii tăiaţi tot cuBule- ţe şi căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi.

Condimentezi legu­mele cu pătruniel verde to­cat mărunt, busuioc uscat, seminte de coriandru macinate, boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust.

Ase­zonezi cu uleiul de măsline şi oţetul, amesteci bine şi le fierbi circa 15 minute, după care le aşezi în borcane de circa 300 g.

Sigilezi borcanele cu folie de celofan sau cu capace înfiletate şi le sterili­zezi circa 45 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa.

După răcire, le scoţi şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit, până la folosire.

Tocanita de legume

Tocanita de legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa pun si eu tocanita asta, sa vedem cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.