Tocanita din cotlet cu ghebe

Printeaza

Tocanita din cotlet cu ghebe din: cotlet, ceapa, ardei, ghebe, usturoi, ulei, sare, piper, boia, pasta de tomate, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita_din_cotlet_cu_ghebe

  • 500 g cotlet de porc dezosat
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 ardei gras galben
  • 250 g ghebe fierte
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei
  •  sare
  • piper
  • 1 vârf de linguriţă de boia de ardei iute
  •  2 linguri pastă de tomate
  •  pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli cotletul, îl tamponezi cu un şerveţel şi îl tai în bucăţi potrivite. Cureţi ceapa şi o toci. Ardeiul galben şi capia le toci cubuleţe, iar ghebele le tai bucăţele mici.

Incingi uleiul într-o cratiţă. Pui carnea, o rumeneşti puţin, adaugi ceapa, ardeiul gras galben, ardeiul capia şi le înăbuşi 2-3 minute, încorporezi ghebele, apoi torni apă, cât să acoperi carnea. Dai gust cu sare, piper, boia de ardei iute, pui un capac şi laşi să scadă la foc potrivit.

După un timp încerci carnea, să fie bine pătrunsă şi când este gata, zeama scăzută suficient, adaugi pasta de tomate şi usturoiul curăţat şi pisat. Mai dai 2-3 clocote şi tragi cratiţa de pe foc. Deasupra presari pătrunjel verde, tocat mărunt.

Tocanita din cotlet cu ghebe

Tocanita_din_cotlet_cu_ghebe

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.