Tocanita cu praz si ciuperci
PrinteazaTocanita cu praz si ciuperci din: praz, gogosari, pulpa de rosii, ciuperci, ulei, patrunjel, faina, sare, piper.
Poate te intereseaza si Tocanita de fasole cu praz
- 2 fire de praz
- 2 ardei rosii sau 2 gogosari
- 200 g pulpa de rosii
- 800 g ciuperci
- 8 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli prazul, îl cureţi şi îl tai inele, apoi îl căleşti în 4 linguri de ulei, împreună cu ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Le laşi pe foc cât să se înmoaie, apoi iei tigaia de pe foc, dar laşi legumele în ea. Intr-o altă tigaie, în 4 linguri de ulei încins, rumeneşti ciupercile, după ce le-ai spălat şi curăţat.
Adaugi din când în când câte puţină apă şi le laşi să fiarbă la foc mic. Adaugi compoziţia cu prazul într-o cratiţă, în care pui şi ciupercile, adaugi făina, pulpa de roşii şi puţină apă. Laşi totul să fiarbă, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Potriveşti gustul de sare, adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi laşi preparatul puţin să se răcorească.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de praz cu ciuperci
- praz cu ciuperci
Foarte buna tocanita cu praz si ciuperci