Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă

Printeaza

Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă din: cartofi, carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce si iute, cimbru, oregano, rosii in bulion, sare, piper, apa.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 300g carne de porc sau vită, tăiată bucăți
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute (opcional)
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 400g roșii cubulețe în bulion
  • Sare și piper după gust
  • Apă

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare, încingeți uleiul la foc mediu și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii și aromate.

Adăugați carnea tăiată și rumeniți-o până capătă o culoare frumoasă.

Presărați boiaua de ardei dulce și iute (dacă folosiți), cimbru și oregano peste carne, amestecând bine.

Adăugați cuburile de cartofi și roșiile cubulețe în bulion, apoi turnați suficientă apă pentru a acoperi ingredientele.

Reduci focul la minim, acoperiți cratița și lăsați tocanița să fiarbă până când cartofii sunt moi și carnea este fragedă, amestecând ocazional. Acest proces durează aproximativ 30-40 de minute.

Gustați și ajustați cu sare și piper după preferință.

Tocăniță de cartofi cu carne

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 350 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 25g
  • Proteine: Aproximativ 15g
  • Grăsimi: Aproximativ 20g

Tocănița de cartofi cu carne este o mâncare tradițională în multe bucătării din lume. Această rețetă reprezintă o adaptare a acestei preparate, fiind populară în România și în multe alte țări din Europa de Est.

Ea a evoluat de-a lungul secolelor, folosind ingrediente locale și condimente care se găseau în zonă. Tocănița de cartofi cu carne este apreciată pentru gustul său savuros, pentru că se poate găti ușor și este perfectă pentru a hrăni o familie numeroasă.

În zilele noastre, această rețetă îmbină tradiția cu ușurința de preparare și este iubită atât pentru gustul ei autentic, cât și pentru simplitatea sa.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita de porc cu ardei

Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc

Tocanita de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa, morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva cubulete carne de porc 200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 2-3 rosii pentru sos 75 ml de ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele. Ceapa o […]

Tocanita de vitel cu mazare

Tocanita aromata cu carne de vitel

Tocanita aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vitel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7 catei de usturoi tocati 1 cana apa fierbinte sau supa de legume sare piper ulei patrunjel 1 […]

Tocana arabeasca cu carne de vita

5 retete de tocanita cu carne de vita

Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita haiduceasca cu carne de vita Tocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.