Tocana de oaie cu ceapa si cartofi
PrinteazaTocana de oaie cu ceapa si cartofi din: carne de oaie, ceapa, cartofi, boia dulce, foaie de dafin, ulei, sare, piper.
- un kg carne de oaie
- 1,5 kg ceapa alba
- 5-6 cartofi
- boia dulce
- o foaie de dafin
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se porţionează, iar ceapa se taie peştişori. In ulei încins, se rumeneşte carnea, se scoate si se căleşte ceapa. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea, boia, foaia de dafin si 200 ml apă. Se lasă să se evapore apa şi apoi se pun iar 200 ml apă.
După ce şi aceasta s-a evaporat, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 50 de minute. Se pun şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se acoperă si se lasă pe foc până când se fierb cartofii, iar în cratiţă se obţine un sos gros.
Tocana de oaie cu ceapa si cartofi
Pofta buna!