Tocana cu carne de oaie
PrinteazaO reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare.
Ingrediente
- carne de oaie (berbec) cu os-750 g
- ceapa-250 g
- cartofi-750 g
- untura-75 g
- ardei gras-300 g
- rosii proaspete-300 g
- vin rosu-50 ml
- cimbru
- patrunjel verde
- boia de ardei dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea de oaie (berbec) se taie in bucati egale si se inabuse impreuna cu ceapa (taiata solzi) in untura cu apa (parti egale); Apoi se adauga pasta de tomate (diluata cu putina apa),boiaua de ardei,apa calda (7-800 ml),piper,cimbru si sare.
Se continua fierberea si cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga cartofii taiati cubulete. Intr-un alt vas se inabusa ardeiul gras;dupa ce este gata se adauga peste carne si se continua fierberea. Cand carnea este aproape fiarta,pe fiecare bucata de carne se pune cate o felie de rosie (in prealabil rosiile se oparesc,se curata de pielite si se taie felii mai groase);
Se adauga vinul si vasul se mai da la cuptor inca 15 min. Se serveste calda,cu patrunjel verde deasupra.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tocanita de oaie
- tocana de oaie la ceaun
- tocan de oaie
- tocanita cu carne de oaie
- tocanita de oaie la ceaun
- tocanita din carne de oaie
- tocanita de oaie cu ceapa
Nu-mi place carnea de oaie, miroase prea urat