Tocana cu carne de oaie

Printeaza

O reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare.

IngredienteTocana cu carne de oaie

  • carne de oaie (berbec) cu os-750 g
  • ceapa-250 g
  • cartofi-750 g
  • untura-75 g
  • ardei gras-300 g
  • rosii proaspete-300 g
  • vin rosu-50 ml
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Carnea de oaie (berbec) se taie in bucati egale si se inabuse impreuna cu ceapa (taiata solzi) in untura cu apa (parti egale); Apoi se adauga pasta de tomate (diluata cu putina apa),boiaua de ardei,apa calda (7-800 ml),piper,cimbru si sare.

Se continua fierberea si cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga cartofii taiati cubulete. Intr-un alt vas se inabusa ardeiul gras;dupa ce este gata se adauga peste carne si se continua fierberea. Cand carnea este aproape fiarta,pe fiecare bucata de carne se pune cate o felie de rosie (in prealabil rosiile se oparesc,se curata de pielite si se taie felii mai groase);

Se adauga vinul si vasul se mai da la cuptor inca 15 min. Se serveste calda,cu patrunjel verde deasupra.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tocanita de oaie
  • tocana de oaie la ceaun
  • tocan de oaie
  • tocanita cu carne de oaie
  • tocanita de oaie la ceaun
  • tocanita din carne de oaie
  • tocanita de oaie cu ceapa

1 comentariu

  1. Nu-mi place carnea de oaie, miroase prea urat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.