Tocana cu carne de oaie si cimbru
PrinteazaTocana cu carne de oaie si cimbru
- 800 g carne de oaie fără os
- 4 cepe mari
- 100 ml ulei
- 50 g pastă tomate
- 1 căpăţână usturoi
- 4 ardei graşi
- 5-6 roşii potrivite
- 100 g orez
- 1 legătură de verdeaţă
- 80 ml vin alb
- sare
- piper
- boia
- cimbru după gust
Mod de preparare:
Carnea, bine spălată şi porţionată, o înăbuşi în ulei cu puţină apă până se frăgezeşte. O scoţi în alt vas. Ceapa tăiată mărunt şi ardeii tăiaţi felii subţiri în lurgime îi înăbuşi în grăsimea rămasă de la carne.
Adaugi pasta de tomate diluată cu puţină apă şi carnea înăbuşită. Amesteci bine componentele şi condimentezi cu usturoiul pisat, sare, piper şi cimbru, continuând fierberea. Orezul îl opăreşti (circa 1 minut), în scurgi şi îl adaugi o dată cu roşiile tăiate felii peste restul de componente.
Pui vasul în cuptor, la foc moderat, circa 30 de minute. La sfârşit adaugi vinul, turnat pe toată suprafaţa, şi dregi gjstul. Serveşti de preferinţă cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!