Tocana de iepure cu rozmarin si salvie

Printeaza

Tocana de iepure cu rozmarin si salvie din: iepure, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, usturoi, ardei iute rosu, vin alb, supa de pui, lamie, rosii, masline, scortisoara.

Tocana_de_iepure_cu_rozmarin_si_salvie

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • sare
  • piper
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 fire de salvie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 ml vin alb
  • 250ml de supa de pui
  • 1 lamaie
  • 500g rosii
  • 100 g masline negre
  • 1 praf de scortisoara

Mod de preparare:

Iepurele se transeaza in 8 bucati. Se sareaza, se pipereaza si se prajeste in ulei fierbinte.

Se spala ierburile si se adauga in tigaie.

Se curata usturoiul si se taie in jumatate. Se curata ardeiul iute si se taie cuburi.

Ambele se adauga in tigaie. se stinge cu supa si vin. Se spala lamaia si se adauga.

Se fierbe inabusit 60 de min.

Se curata rosiile si se taie in bucati mari.

Se adauga in tigaie dupa primele 30 de min de fierbere.

Dupa inca cca 20 de min. se adauga maslinele.

Se condimenteaza la final dupa gust cu sare, piper si scortisoara.

Tocana de iepure cu rozmarin si salvie

Tocana_de_iepure_cu_rozmarin_si_salvie

Pofta buna!


 

Poate iti place si:

Iepure pregatit saseste

Tocana de iepure

O reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi, telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în […]

 

Tocana de iepure cu bacon 

Tocana de iepure cu bacon 

Tocana de iepure cu bacon din: pulpe de iepure, ciuperci, unt, ulei, mustar, faina, ceapa, bacon, lapte, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 500 g ciuperci 50 g unt 2 linguri ulei 2 linguri mustar 3 linguri faina 2 cepe 200 g cubulete de bacon 500 ml lapte 300 ml apă pătrunjel sare si piper […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.