Terina fondanta cu mere si merisoare

Printeaza

Terina fondanta cu mere si merisoare din: agar-agar, mere, sirop de artar, merisoare.

Ingrediente:Terina fondanta cu mere si merisoare

  • 4 g agar-agar
  • 1 kg mere mălăieţe
  • 2 linguri sirop de arţar
  • 4 linguri de cranberry uscate

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele, îndepărtaţi cotorul şi seminţele. Tăiaţi-le cuburi şi puneţi-le într-o cratiţă cu puţină apă pe fund. Acoperiţi şi ţineţi pe foc aproximativ 10 minute, până devin moi. Amestecaţi energic ca să obţineţi un compot cu câteva bucăţi.

Turnaţi într-o cratiţă, adăugaţi siropul de arţar şi agar-agar. Daţi în clocot, faceţi focul mic şi mai ţineţi 1 minut, amestecând. Adăugaţi cranberry.

Turnaţi într-o formă de pământ, lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi 2 ore la frigider.

Serviţi terina scoasă din formă pe un platou şi tăiată în felii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.