Reteta zilei: Bruschete cu bacon si branza de capra

Bruschete cu bacon si branza de capra din: paine, unt, bacon, praz, branza de capra.   Ingrediente: 8 felii de paine Unt 6 felii subtiri de bacon, taiate bucati 2 fire de praz, tocat 120gr branza de capra       Mod de preparare: Intr-o tigaie, se topeste unt si se adauga painea si se […]

Crispy toast cu mozzarella si rosii cherry

Crispy toast cu mozzarella si rosii cherry din: paine, bocconccini, rosii cherry, rosii uscate la soare, anghinare murata, apio. Ingrediente: 3 felii de paine toast, fara coaja 10 boconccini 10 rosii cherry rosii uscate la soare anghinare murata apio taiat felii mici   Mod de preparare: Feliile de paine se taie in sferturi si se […]

Bruschete delicioase cu salata si parmezan

Bruschete delicioase cu salata si parmezan din: paine neagra, usturoi, rosii, busuioc, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet cu ierburi aromatice, sare, parmezan. Ingrediente: 1 paine neagra 5 catei de usturoi 3 rosii 1 legatura busuioc 1 ceapa 1 ardei gras ulei de masline otet cu ierburi aromatice sare parmezan   Mod de preparare: […]

Tartine cu pasta de ton (sau sardele)

Tartine cu pasta de ton (sau sardele) din: ton, sardele, margarina, paine, marar, masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie ton (sau sardele) 100 g margarina cateva felii de paine marar 3-4 masline 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Freci margarina cu tonul (maruntit), adaugi putina sare si piper si amesteci bine. Feliile de […]

Tartine cu sunca si smantana

Tartine cu sunca si smantana din: unt, smantana, sare, piper, sunca, boia dulce. Ingrediente: 6 linguri unt 1 cana smantana sare piper 200 g sunca boia dulce   Mod de preparare: Se bate untul şi se înglobează smântână, sare, piper, boia şi şunca dată prin maşina de tocat; se amestecă bine şi se aşază pe […]

Bruschete cu sunca si ou

Bruschete cu sunca si ou din: oua, maioneza, usturoi verde, mustar dulce, sunca, ardei gras, franzela, salata verde, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ouă 4 linguri maioneză 2-3 fire usturoi verde 2 lingurite muştar dulce 12 felii şuncă 1 ardei gras roşu 12 felii franzelă proaspătă 1 salată verde sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute în apă […]

Bruschete cu cimbru si branza

Bruschete cu cimbru si branza din: paine, rosii, unt, usutroi, cimbru, branza, sare, marar, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 pâine 6 roșii 50 g unt 1 căpățână usturoi  cimbru 150 g brânză  sare  mărar 2-3 linguri ulei  pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se amestecă cu untul moale, cu sare şi cimbru uscat. Se feliază […]

Bruschete cu ton si rosii

Bruschete cu ton

Bruschete cu ton din: ton in ulei, paine toast, ou, capere, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 2 conserve ton in ulei 8 felii de paine toast 1 ou 1 lingura cu capere 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1/2 legatura de patrunjel 2 lingurite cu ulei de masline patrunjel   Mod […]

Sandwich in paine taraneasca

Sandvici in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval, usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline. Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze de salata 250 g […]

Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra

Bruschete cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper, bagheta, branza de capra.   Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subțiri 1 catel […]

Bruschete cu crema de branza si capsuni

Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni

Bruschete cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, branza de capra, bagheta.   Ingrediente: 2 cesti capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2 linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta, feliata   Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati […]

Tarta cu branza, smantana si oua

Tarta cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200 g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura […]

Scovergi simple cu drojdie

Scovergi cu branza de vaci si smantana

Scovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu ulei ulei pentru prajit pentru umplutura: […]

Tartine cu pate de somon

Tartine cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2 […]

Turtite din dovlecei

Turtite cu dovleac

Turtite cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte, miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri ulei sare ornare: 150 […]

Foitaj umplut cu ciuperci

Foitaj umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: […]

Tarta gustoasa cu ciuperci

Tarta gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie, oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, se […]

Tarta cu dovleac si nuci

3 retete de tarte cu dovleac va asteapta sa le incercati

Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac […]

Reteta zilei: Bruschete cu branza si ciuperci

Bruschete cu branza si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, vin, patrunjel, cimbru, crema de branza.   Ingrediente: 1 bagheta, taiata felii ulei de masline 2 cepe, tocate 1 catel de usturoi, tocat 300gr ciuperci ¼ lingurita de sare Piper negru proaspat macinat ⅓ pahar vin alb sec 1 lingura […]

Tartine cu sos de hrean

Tartine cu sos de hrean din: smantana, radacina de hrean, mustar dijon, otet alb, zahar pudra, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 120 ml smantana 40 g radacina de hrean 1 lingurita de mustar Dijon 2 lingurite de otet alb 1 lingurita zahar pudra 1 lingura de cimbru proaspat, tocat marunt sare si piper negru proaspat macinat […]

Tartine cu avocado si ansoa

Tartine cu avocado si somon

Tartine cu avocado si somon din: file de somon, avocado, suc de lamaie, smantana, mustar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g file de somon preparat la cuptor 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 150 ml smantana 1 lingura mustar sare piper 1 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se toacă mărunt fileul […]

Bruschete cu chutney

Bruschete cu chutney din: bagheta, mango, branza de vaci, unt, smantana, ghimbir, zeama de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 1 mango 150 g branza de vaci 200 g unt 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu ghimbir ras zeama de lamaie frunze proaspete de busuioc sare   Mod de preparare: Amestecă […]

Tartine cu branza de capra si capsune

Tartine cu branza de capra si capsune din: paine, branza de capra, rozmarin, piper, capsuni, sos de chilli dulce. Ingrediente: 1 paine bagheta 1 rulou de branza frantuzeasca de capra cateva fire de rozmarin piper asortat proaspat rasnit 200 g capsuni 2-3 linguri sos de chilli dulce   Mod de preparare: Se taie felii pâinea […]

Bruschete cu rosii si rondele de masline

Bruschete cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina, cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4 capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele sare […]

Bruschete cu ciuperci

Bruschete cu ciuperci din: ciuperci, marar, ulei de masline, sare, franzela, usturoi, faina. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 1 lingurita marar tocat 3 linguri ulei de masline sare 4 felii de franzela 2 catei de usturoi 1 lingura faina   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli bine şi le tai mărunt. încingi uleiul într-o […]

Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano (video)

Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano. Pecorino Romano este o brânză veche cu rădăcini adânci în Italia. Numele său provine de la cuvântul italian “pecora,” care înseamnă “oaie,” deoarece este făcută în principal din lapte de oaie. Acest tip de brânză a fost produs pentru prima dată în regiunea Lazio […]

Bruschete cu rosii cherry si usturoi

Bruschete cu rosii cherry si usturoi din: rosii cherry, usturoi, paine, ulei de masline, sare si romzarin.   Ingrediente: 8 rosii chery 6 catei de usturoi 4 felii de paine ulei de masline sare rozmarin   Mod de preparare: Coacem rosiile pe gratar. Pisam usturoiul si il amestecam cu 3-4 linguri de ulei de masline. […]

Tartine cu cremă de spanac

Tartine cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g porumb boabe 100 g masline feliate sare […]

Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat   Mod de preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill […]

Tartine cu cascaval

Tartine cu rosii confiate si parmezan

Tartine cu rosii confiate si parmezan din: usturoi, paine cu cereale, parmezan, frunze de busuioc, sare grunjoasa, piper, rosii, foi de dafin, uleid e masline.   Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 felii de paine cu cereale 60 g parmezan cateva frunze de busuioc sare grunjoasa si piper macinat pentru rosiile confiate: 3 rosii lunguiete […]

Bruschete cu peste

Bruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare […]

Tartine cu paste diferite

Tartine cu paste diferite din: unt, radacina de hrean, masline, patrunjel, sare, piper, unt, ceapa, masline si sfecla rosie. Ingrediente: pentru tartina cu hrean: 100 g unt 1 radacina hrean 3-4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru tartina cu ceapa: 100 g unt 1 ceapa alba 4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru […]