Tarta cu branza, smantana si oua

Printeaza

Tarta cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_smantana_si_oua

  • 500 g aluat de foitaj
  • 300 g branza telemea
  • 200 g branza de burduf
  • 200 ml smantana
  • 7 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intindeţi foaia de aluat într-o tavă rotundă stropită cu apă.

Ameste­caţi telemeaua rasă cu brânza de burduf rasă, cu 2 ouă, smântână, sare şi piper, şi verdeaţa tăiată mărunt.

Turnaţi amestecul peste foaia din tavă.

Faceţi cu lingura 4 adâncituri în compoziţie şi în fiecare spargeţi câte 1 ou.

Faceţi din aluat un brâu pe margine sau dacă foaia este mai mare, incizaţi-o cu un cuţit ca să obţineţi un model decorativ.

Bateţi oul care v-a rămas şi ungeţi aluatul de pe margine.

Coaceţi tarta la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte. Serviţi tarta caldă.

Tarta cu branza, smantana si oua

Tarta_cu_branza_smantana_si_oua

Pofta buna!

Poate te intereseaza si:

Tarta cu branza si smochine

Tarta cu branza si smochine din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 80 g zahăr 180 g unt 5 g praf de copt 300 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză cremoasă 1 ou 150 g zahăr pudră smochine, pentru decor   Mod de preparare: Pentru aluat, baţi […]

 

Tarta cu branza si banane

Tarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, unt, branza, smantana, banana, cacao, frisca. Ingrediente: Pentru bază: 150 g biscuiţi sfărâmicioşi 50 g zahăr 40 g unt Pentru garnitură: 250 g brânză 80 g smântână 50 g zahăr o banană esenţă de vanilie 1/2 linguriţă suc de lămâie un praf sare un ou Pentru servit: […]

Tartă cu urdă si verdeaţă

Tarta cu branza brie

Tarta cu branza brie din: sparanghel, rosii, branza, oregano, ulei. Ingrediente: 12 suliţe de sparanghel, curăţate 425 g aluat foitaj 4-6 roşii coapte 300 g brie, tăiata în felii subţiri câteva crenguţe proaspete de oregano ulei, pentru stropit   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe sparanghelul în apă fiartă timp de 3 minute, […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tarta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.