Tarte cu struguri si crema de vanilie

Printeaza

Tarte cu struguri si crema de vanilie din: faina, unt, zahar, sare, oua, struguri, lapte, vanilie, zahar si faina.

Ingrediente:Tarte cu struguri si crema de vanilie

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 500 g struguri albi

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g faina
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Tai batonul de vanilie pe lung, răzuieşti seminţele şi le fierbi în lapte. Baţi spumă găl­benuşurile cu zahărul şi un praf de sare, adaugi făina şi torni puţin câte puţin laptele, amestecând continuu.

Torni înapoi în oală laptele şi fierbi, la foc mic, amestecând con­tinuu, până se îngroaşă.

Stre­cori crema printr-o sită fină şi laşi să se răcească, pudrând suprafaţa cu puţin zahăr.

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea şi zahărul, faci o adâncitură în care pui untul tăiat bucăţele, trei linguri de apă călduţă, oul şi frămânţi repede un aluat.

Formezi o bilă, o înfăşori în folie alimen­tară şi o laşi la rece 30 de mi­nute.

Intinzi aluatul între do­uă foi de hârtie de copt şi tai rondele puţin mai mari decât mărimea formelor de tartă, îmbraci cu aluat formele un­se, apăsând uşor, înţepi din loc în loc şi le introduci în cup­torul preîncălzit pentru 20 de minute.

Le scoţi din formă şi le laşi să se răcească. Umpli tartele cu cremă de vanilie şi aşezi deasupra boabe de struguri curăţate de coajă.

Le laşi minimum două ore la rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.