Tarte cu frisca, struguri si pepene

Printeaza

Tarte cu frisca, struguri si pepene din: faina, zahar, unt, ou, lapte, frisca, fructe.

Ingrediente:Tarte cu frisca, struguri si pepene

Pentru aluat:

  • 4 linguri fâinâ
  • 1 linguriţa zahăr pudră
  • 2 linguriţe unt sau 3 linguriţe ulei
  • 1 ou
  • lapte

Pentru umplutură:

  • 2-3 linguri fructe: struguri, pepene şi piersici
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură frişcă

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu uleiul, zahârul, oul şi atata lapte, cat să se obţină un aluat fraged de o con­sistenţă potrivită, care să se poată modela.

Se frămantâ aluatul, se rotunjeşte şi se dă la rece, sâ se întărească puţin, apoi se împarte in bucăţi mici, care se întind în formele de tarte într-un strat uni­form.

Se pun formele într-o tavă şi se coc la un foc mai tare la început şi apoi potrivit, pină se rumenesc pe margini.

Se scot apoi din tavă şi se răstoarnă formele calde pe o planşetă, se bat uşor ca să iasă din forme fără să se sfarme. După ce s-au răcit, tartele se umplu cu struguri, pepene şi piersici, care se acoperă cu o lingură de frişcă, bătută cu zahăr.

Strugurii se aleg de preferinţă cei tămaioşi, iar pe­penele galben şi piersicile aromate se pun tăiate cuburi. Tartele se mai pot umple cu branză de vaci, urdă sau creme diferite, cu frişcă sau fructe.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.