Tarta cu mere si scortisoara

Printeaza

O reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie.

Ingrediente:Tarta cu mere si scortisoara

  • 200 g unt
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 500 g faina
  • 100 g iaurt

pentru umplutura:

  • 12 mere mari
  • 200 g zahar
  • un plic vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute.

In acest timp, se spală merele, se taie felii potrivite şi se acoperă cu zahărul, vanilia, scor­ţişoara, stafidele şi coaja rasă de la o lămâie şi se lasă 10-15 minute, până se formează un sirop.

Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi se aşază în tava specială pentru tartă.că şi se serveşte pudrată cu zahăr sau în funcţie de preferinţe.

Peste aluat, se aranjează merele, se stropesc cu siropul de zahăr şi se mai presară scorţişoară. Tarta se bagă în cuptor şi se coace aproximativ 50 de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte pudrată cu zahăr sau în funcţie de preferinţe.

Tarta cu mere si scortisoara

Tarta cu mere si scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.