Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară

Printeaza

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou.

Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie.

Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere culinară.

Ideală pentru o după-amiază de toamnă sau ca desert după o cină festivă, tartă cu mere și nucșoară este o demonstrație de simplitate și gust.

Reteta Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat de tartă (gata preparată sau făcută în casă)
  • 4-5 mere mari, decojite și feliate subțire
  • 100g zahăr brun
  • 1 linguriță nucșoară măcinată
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură unt, tăiat cuburi mici
  • 1 ou pentru uns aluatul

 

Mod de Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Întindeți foaia de aluat într-o formă de tartă, ajustând marginile.

Într-un bol mare, amestecați feliile de mere cu zahărul brun, nucșoară, scorțișoară, făina și sucul de lămâie. Asigurați-vă că merele sunt bine acoperite de amestec.

Distribuiți uniform amestecul de mere peste aluatul din formă. Presărați cuburile de unt peste mere.

Ungeți marginile aluatului cu ou bătut. Coaceți tartă timp de 45-50 de minute sau până când merele sunt moi și aluatul este auriu.

Lăsați tartă să se răcească înainte de a o tăia. Serviți-o caldă sau la temperatura camerei, după preferințe.

Detalii Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 250 kcal
  • Proteine: 2g
  • Grăsimi: 10g (din care saturate: 4g)
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 3g
  • Zaharuri: 20g

Pentru cele mai bune rezultate, folosiți o combinație de mere dulci și acre, cum ar fi Granny Smith și Fuji.

Pentru un plus de indulgență, serviti tarta cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu smântână bătută.

Tartă poate fi păstrată la frigider timp de 3-4 zile și reîncălzită înainte de servire.

Tartă cu mere și nucșoară nu este doar un desert, ci o poveste de gusturi și arome care se împletesc într-o experiență culinară memorabilă.

Fiecare îmbucătură vă va aduce mai aproape de esența toamnei și a momentelor petrecute alături de cei dragi, transformând orice masă într-o ocazie specială.

Savurați fiecare porție de tartă cu mere și nucșoară și redescoperiți plăcerea simplă a deserturilor făcute în casă, pline de căldură și dragoste.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.