Tarta cu mere si vanilie

Printeaza

Tarta cu mere si vanilie din: mere, vanilie, unt, zahar.

Ingrediente:Tarta cu mere si vanilie

  • 400 g aluat de tarta
  • 6 mere, 3 curâtate şi tăiate bucăţi şi 3 curăţate şi tăiate felii
  • 1 baton vanilie
  • 25 g unt nesărat
  • 3 linguri zahăr tos

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.

Intinde aluatul în foaie şi aşază-l în forma de copt specială de 27 cm. Dă la rece 1 oră. Inţeapă cu furculiţa din loc în loc, acoperă cu hârtie de copt şi pune deasupra boabe de fasole uscată.

Dă la cuptor 15 minute, apoi îndepărtează boabele şi hârtia şi dă din nou la cuptor 10 minute, până cănd aluatul se rumeneşte uşor.

Intr-un vas pe foc pune merele bucăţi, batonul de vanilie, 10 g unt şi 2 linguri zahăr. Adaugă 4 linguri apă şi ţine pe foc
mic 10 minute, până cănd merele se pătrund, îndepărtează vanilia şi zdrobeşte merele piure.

Aşază piureul într-un strat în aluatul de tartă şi pune deasupra feliile de mere, uşor unele peste altele. Topşte untul rămas şi unge merele; presară zahărul rămas şi dă la cuptor 25-35 minute, pănă cănd se pătrund.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.