Supa de macris cu oua si crutoane
PrinteazaSupa de macris cu oua si crutoane din: măcriş, ulei sau untură, făină, smântână, zahăr, ouă, sare, crutoane de pâine prăjită.
- 150-200 g măcriş
- 2 linguri ulei sau 30 g untură
- 1 lingură făină
- 100 ml smântână
- puţin zahăr
- 4 ouă întregi
- sare
- crutoane de pâine prăjită
Mod de preparare:
Măcrişul se curăţă de codiţe şi de nervurile groase şi se spală bine în mai multe ape.
Untura se încinge, se adaugă măcrişul, se sărează şi se căleşte sub capac până se terciuieşte.
Se amestecă făina cu smântână, se subţiază cu cantitatea de apă necesară, se toarnă peste măcriş şi se fierbe.
Se pune puţin zahăr. 4 ouă se fierb, se taie cubuleţe şi se amestecă în supă.
Se poate pregăti şi fară ouă, în căzui acesta vom servi supa cu crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!