Supă-cremă de praz şi cartofi

Printeaza

Supă-cremă de praz şi cartofi din: praz, cartofi, oua, smantana, unt, lamaie, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supă-cremă de praz şi cartofi

  • 1 kg praz
  • 3 cartofi
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml smântână
  • 1/4 pachet de unt
  • 1/2 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml apă caldă, un praf de sare şi fierbi totul pe foc mic timp de 20 de minute.

După ce au fiert toate, le treci prin sită (sau le mixezi) cu tot cu zeamă, adaugi smântână, mai fierbi supa cât să dea într-un clocot-două şi dai oala deoparte.

Supa-crema de praz si cartofi

O laşi câte­va minute să se răcească şi s-o poţi drege astfel: amesteci gălbenuşurile cu puţină supă, torni amestecul în oală şi potriveşti gustul de sare şi piper. La masă, serveşti supa cu pătrunjel fin tocat şi crutoane.

Supă-cremă de praz şi cartofi

Supa-crema de praz si cartofi1

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.