Supa crema de praz cu chimen
PrinteazaSupa crema de praz cu chimen din: praz, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper, chimen, coriandru, crutoane.
- 1 kg praz
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de ţelină mică
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă boabe de coriandru
- crutoane pentru servit
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul şi tăiaţi rondele toată partea albă şi puţin din partea verde.
Puneţi la fiert doi litri de apă împreună cu prazul, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, cartofii şi ceapa şi fierbeţi până când legumele se înmoaie.
Opriţi focul şi adăugaţi chimenul şi coriandrul, puţin zdrobite, puneţi capacul şi lăsaţi câteva min. Indepărtaţi ceapa, pasaţi restul de legume şi adăugaţi sare şi piper după gust.
Adăugaţi apa în care au fiert legumele, puţin câte puţin, până ce obţineţi consistenţa dorită. Treceţi totul printr-o sită pentru a obţine o supă foarte fină.
Serviţi cu crutoane.
Pofta buna!