Sunca fiarta si coapta

Printeaza

O bucată mare de şuncă este atât de maleabilă, încât poate fi gătită la toate cele trei mese, precum şi la gustările dintre ele.

De secole bune, ţăranii foloseau iarna, în loc de carne, şunca provenită de la porcii tăiaţi toamna. Şunca este preparată din carne de la pulpa porcului, care se conservă prin sărare, uscare şi uneori afumare.

Există mai multe feluri de şuncă, în funcţie de rasa porcului, de metoda de conservare, de lemnul folosit pentru afumare şi de timpul de maturare.

Şunca se găteşte în două etape.

Mai întâi se lasă să fiarbă încet în apă în care au fost puse, surprinzător, paie! Datorită acestui lucru se reduce conţinutul de sare rămasă de pe urma conservării.

In această fază şunca se poate mânca deja. Ea este însă şi mai gustoasă dacă se coace cu o glazură dulce şi cuişoare. Preparată astfel, se poate servi tăiată în felii, ca fel de mâncare principal.

Bucăţile care rămân sunt excelente pentru sandviciuri sau omlete.

 

Sunca fiarta si coapta

Sunca fiarta si coapta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.