Sunculiţă fiartă în bere

Printeaza

Sunculiţă fiartă în bere din: piept de porc, usturoi, lamaie, bere, ceapa, sare, piper si boia iute.

Ingrediente:

  •  kg piept de porc
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 doza de bere
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Fasonează şunca, freac-o cu puţină sare, apoi împăneaz-o ici-colo cu feliuţe de usturoi. Pune carnea într-o tavă mai adâncă.

Toarnă în tavă două degete de apă, adaugă ceapa, sare şi piper boabe şi dă la cuptor, la foc potrivit, 1-1 1/2 ore.

Când scade sosul, completează cu bere. Spre final, adaugă 3-4 felii subţiri de lămâie (cu tot cu coajă) şi boiaua. Din când în când, stropeşte carnea cu sosul din tavă.

Când e gata, las-o să se răcească în tavă, apoi scoate-o şi dă-o la aer rece şi uscat. O poţi lăsa 2-3 zile la fum rece, dacă ai posibilitatea.

Când îi vine vremea, o poţi servi caldă (ca friptură cu legume) sau rece, cu ţuică.

Sunculiţă fiartă în bere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu m-am gandit sa fierb sunculita in bere, eu de obicei las carnea la macerat in bere, este apoi foarte frageda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.