Sunca viarta in apa, in vin sau zeama de varza

Printeaza

Sunca viarta in apa, in vin sau zeama de varza

Şunca sau orice altă afumătură se ţine, pentru desărare, 2-3 ore în apă călduţă. Se pune la fiert în atâta apă cât să o Sunca viarta in apa, in vin sau zeama de varzaacopere, adăugându-se condimente după preferinţa fiecăruia: piper boabe, frunze de dafin, ienibahar etc. şi oţet (2-3 linguri la un litru de apă).

Se fierbe la foc domol, 3-4 ore în funcţie de volum şi de tărie. Se încearcă dacă este făcută, cu ajutorul unei furculiţe; dacă aceasta pătrunde uşor în came, înseamnă că este fiartă. Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească în zeama în care a fiert.

Dacă dorim, pentru mai multă savoare, după ce şunca a fiert pe jumătate în apa în care s-au pus condimente, se adaugă vin de bună calitate, continuându-se fierberea până ce este gata.

De asemenea, şi zeama de varză este foarte gustoasă, dacă avem zeamă de varză bună, limpede şi nu prea sărată. Şunca se pune în zeama de varză, după ce a fost ţinută la desărare, cu puţine condimente: o ceapă, cimbru, nu pisat, piper boabe, foi de dafin. Dacă zeama este prea sărată, se adaugă apă. Se lasă să se răcească în zema în care a fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.