Strudel cu dovlecei si branza

Printeaza

Strudel cu dovlecei si branza din: dovlecei, branza, smantana, oua, sare, piper, menta, ulei.

 

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 300 g brânză de capră
  • 250 g smântână
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • mentă
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, le cureţi cotoarele şi îi usuci. Pe doi dintre ei îi tai fâşii, cu ajutorul curăţătorului de legume, iar pe al treilea îl tai cubuleţe.

Fâşiile de dovlecei le opăreşti timp de jumătate de minut în apă cu sare, iar cubuleţele le căleşti în ulei încins. Le laşi deoparte.

Separat, baţi ouăle cu smântână, adaugi brânza fărâmiţată şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Pui în compoziţie şi dovleceii tăiaţi cubuleţe şi amesteci uşor, să nu-i zdrobeşti.

Tapetezi o tavă şi aşezi fâşiile de dovlecei. Pui dovleceii şi pe margine, lăsându-i să atârne şi în afara ei.

Torni compoziţia de brânză şi acoperi cu fâşiile care atârnă.

Dacă îţi mai rămân fâşii, le poţi pune pe deasupra terinei. Dai la cuptor pentru 40 de minute.

Poţi orna, dacă vrei, cu mentă proaspătă.

Opţional, poţi rade puţin caşcaval deasupra, la final.

 

Strudel cu dovlecei si branza

Strudel_cu_dovlecei_si_branza

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.