Sos simplu cu resturi de friptura

Printeaza

Sos simplu cu resturi de friptura din: resturi de friptura, carne de vitel sau pasare, ceapa, morcov, patrunjel, apa, sare, telina, unt.

Ingrediente:Sos simplu cu resturi de friptura

  • resturi de friptură
  • carne crudă de viţel sau de pasăre (să nu fie grasă)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 l apă caldă
  • 1 linguriţă cu sare
  • frunze de ţelină şi de pătrunjel
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, tăiaţi bucăţi potrivit de mari, puneţi lângă ea şi oase proaspete şi rumeniţi totul cu o lingură de unt.

Turnaţi apă călduţă peste came când sosul din cratiţă se evaporă. Lucraţi cu vasul acoperit 1/4 oră la foc mic. Spălaţi şi curăţaţi legumele şi frunzele, tăiaţi felii mici rădăcinoasele, rupeţi frunzele bucăţi mari.

Puneţi totul peste came, adăugaţi resturile de friptură tăiate felii subţiri, lăsaţi 5 min să se amestece aromele şi adăugaţi 11 apă încălzită pe foc.

Fierbeţi acoperit 1 oră. Săraţi doar când stingeţi focul. Lăsaţi supa aceasta să se răcească, apoi treceţi sosul care a rămas nefolosit în sticlă pe care o ţineţi la rece pentru altă mâncare.

Sosul se serveşte simplu sau amestecat cu smântână sau iaurt pentru legume fierte sau friptură cu usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.