Sos de prune

Printeaza

O reteta de sos de prune din: gem de prune, otet, zahar brun, ceapa, fulgi de ardei iute, usturoi si ghimbir.

Ingrediente:Sos de prune

  • 450 gr gem de prune
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura ceapa uscata, taiata
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu
  • 1 catel usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat

 

Mod de preparare:

Pune intr-o tigaie gemul de prune, otetul, zaharul brun, ceapa, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Amesteca din cand in cand, apoi ia de pe foc.

Sosul de prune este potrivit pentru mancarurile din carne de pui sau porc.

Sos de prune

Sos de prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.