Pere prajite cu sos de prune

Printeaza

Pere prajite cu sos de prune din: pere, faina, migdale, ulei, zahar, scortisoara, prune, smantana, amidon.

Ingrediente:Pere prajite cu sos de prune

  • 3 pere coapte, ferme
  • 60 g făină
  • 30 g migdale măcinate
  • puţin ulei, pentru prăjit
  • puţin zahăr şi scorţişoară măcinată
  • smântână, pentru a servi

Pentru sos:

  • 6 prune coapte, fără sâmburi şi înjumătăţite
  • 60 g zahăr
  • scorţişoară

Pentru aluat:

  • 60 g făină
  • 60 g amidon
  • 1 lingură rasă cu praf de copt

 

Mod de preparare:

Pentru sos, pune prunele într-o tigaie, presară zahăr şi scorţişoară şi adaugă 5 linguri cu apă. Pune pe foc şi lasă să fiarbă 5 minute, sau până când prunele s-au înmuiat. Lasă-le să se răcească, apoi pasează-le.

Pentru aluat, cerne făina şi praful de copt într-un bol. Adaugă 200 ml apă rece pentru a obţine un aluat moale.

Curăţă perele de coajă şi taie-le în 4 felii, pe lungime. într-o farfurie amestecă făina şi migdalele. Dă fiecare pară prin acest amestec, având grijă să le acoperi bine, apoi dă-le prin aluatul moale.

Cu grijă pune-le într-o tigaie cu ulei încins şi prăjeşte-le pe rând, până devin aurii.

Scoate-le pe o hârtie absorbantă şi presară zahăr şi scorţişoară. Serveşte-le calde sau fierbinţi, cu sosul de prune cald şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.