Sos barbecue pentru grătar

Printeaza

Sos barbecue pentru grătar din: ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, cimbru, rozmarin, boia dulce, suc de portocale, coaja de portocala, zahar, otet balsamic, ketchupp, sos worcester, mustar iute, suc de mere, sare, piper.

Ingrediente:Sos_barbecue_pentru_gratar

  • 1 ceapa
  • 10 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri frunzulite de cimbru proaspat
  • 4 fire rozmarin
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingura boia dulce
  • coaja rasa si sucul de la 2 portocale
  • 100 g zahar
  • 6 linguri otet balsamic
  • 200 ml ketchup
  • 2 linguri sos worcester
  • 2 linguri mustar iute
  • 200 ml suc de mere
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Se pasează cu mixerul ceapa tocată, usturoiul şi ar­deiul iute. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se prăjeşte această pastă 3 min. Intre timp se mixează se­parat cimbrul cu rozmarin, foi de dafin, piper şi coajă de portocală rasă.

Când pasta de ceapă începe să se rume­nească, se adaugă pasta de verdeţuri şi se prăjesc îm­preună câteva minute. Se adaugă zahăr şi se lasă să se caramelizeze câteva minute, amestecând continuu, apoi se adaugă 250 ml apă cu su­cul de portocale şi restul de ingrediente pentru sos şi se lasă să fiarbă la foc moale, timp de 10-20 min.

Se pasează sosul gros care rezultă şi se lasă să se ră­cească. Se poate păstra la frigider în borcane închise ermetic sau se poate sterili­za prin fierbere, ca orice altă conservă. Sosul se serveşte drept garnitură pentru fripturi la grătar sau poate fi folosit drept marinată pentru car­nea care urmează să fie pusă pe grătar

Sos barbecue pentru grătar

Sos_barbecue_pentru_gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.