Sorbet de banane cu mango

Printeaza

Sorbet de banane cu mango din: zahar, ceai, banane, limeta, lichior de limeta, mango, rom, suc de portocale.

Ingrediente:Sorbet de banane cu mango

  • 5 linguri de zahăr din trestie
  • 400 ml ceai verde proaspăt preparat (1 linguriţă de frunze de ceai la 200 ml apă)
  • 6 banane
  • 1 lămâie verde (limetă)
  • 4 linguri de lichior de limetă
  • 2 mango
  • linguri de rom
  • linguri de suc de portocale

 

Mod de preparare:

 

Zahărul se dizolvă în ceai. Se curăţă bananele, se zdrobesc grosier şi se amestecă cu ceaiul.

Se spală limetele apă fierbinte, se rade puţină coajă, apoi se stoarce zeama.

Se amestecă zeama şi coaja de limetă cu piureul de banane, după care se pasează întregul amestec şi se înnobilează cu lichiorul de limetă.

Se pune sorbetul într-un bol şi se lasă la congelator circa 8 ore, timp în care se amestecă de mai multe ori cu două furculiţe.

Mango se curăţă de coajă, se taie pulpa de pe sâmbure, apoi se taie cubuleţe.

Se amestecă romul şi sucul de portocală şi se toarnă peste cubuleţele de mango. Se lasă circa 30 de minute la marinat.

Sorbetul de banane se serveşte cu bucăţelele marinate de mango.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.