Somon cu sos de cocos

Printeaza

Ingrediente:

  • 4 medalioane de somon
  • 1 morcov
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 5 mere
  • 400 ml apa
  • 50 g unt
  • 10 g amidon
  • 25 g nuca de cocos
  • 1 varf de lingurita de zahar tos
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • rozmarin
  • suc de lamaie

Mod de preparare:

Se spala merele, se curate de coaja si casuta cu seminte, se taie cuburi si se aseaza intr-un castron. Se topeste untul intr-o cratita pe foc, se adauga merele si apa. Se lasa la foc moale pana cand merele sunt fierte, apoi se pun intr-un vas si se paseaza intr-un blender.

Se pun din nou pe foc, se condimenteaza, se adauga amidonul dizolvat cu putina apa, nuca de cocos si zaharul tos. Se mai fierbe inca 5 minte la foc mic, se opreste focul si se tine la cald.

Se curata morcovul de coaja, se spala, se taie in felii subtiri si se prajeste in ulei incins.

Medalioanele de somon se pot marina intr-un amestec de usturoi, suc de lamaie, ulei si rozmarin dupa care se condimenteaza si se frig pe gratar.

Somonul se serveste alaturi de sosul de cocos, presarat cu fellile de morcovi si boabele de porumb impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Prima oara am citit sos de cocoş :))

  2. Maria Popescu

    O reteta care trebuie incercata !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.