Reteta zilei: Somon cu sos de smantana
PrinteazaSomon cu sos de smantana din: file de somon, ceapa, mozzarella, smantana, faina, unt, patrunjel, sare, piper.
- 200gr file de somon
- 1 ceapa
- 2/3 cană de mozzarella rasa
- 2/3 cană smântână
- 1 1/2 lingură făină
- 2 linguri unt
- 1/2 lingurita patrunjel tocat
- sare si piper, după gust
Mod de preparare:
Tăiați somonul cuburi.
Tăiați ceapa în inele și apoi tăiați inelele în sferturi.
Într-o tigaie medie, se topește untul. Se sotează ceapa aproximativ 3 minute.
Adăugați somon și gătiți încă 5 minute.
Se adauga făina și apoi smântâna, putin cate putin. Condimentați amestecul cu sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Împărțiți amestecul în mod egal între 3 vase termorezistente.
Presarati deasupra un strat de mozzarella rasă.
Coaceți neacoperit aproximativ 7 minute.
Se presară pătrunjel. Se servește fierbinte.
Somon cu sos de smantana
Pofta buna!





