Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume

Printeaza

Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin.

Ingrediente:Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume

  • 1-2 kg morun
  • 500 g ciuperci
  • 3 linguri cu unt
  • 4 linguri cu făină
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 telină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • 1 pahar cu vin alb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi, tăiaţi-l felii potrivit de groase. Săraţi şi piperaţi uşor fiecare felie de peşte, treceţi prin faină şi rumeniţi-le în unt. Scoateţi peştele pe un platou.

Pregătiţi ciupercile: spălaţi, curăţaţi de nisip şi resturi de frunze fiecare ciu­percă, scoateţi codiţele şi spălaţi din nou. Tocaţi în sferturi sau felii mari; daţi un praf ât sare, lăsaţi în castron.

In untul rămas de la peşte faceţi un sos cu 1 pahar de vin şi 1 cană de apă, sare, piper boabe, foi de dafin şi cuişoare. Lăsaţi să clocotească şi fierbeţi în el morcovii tăiaţi rondele, ceapa, ţelina, pătrunjelul – tocate mărunt.

După 40 min, treceţi legumele prin sită. Ca să scurtaţi timpul de pregătire a mesei mixaţi legumele 1 min. Fierbeţi ciupercile şi codiţele tocate mărunt 15 min în apă cu sare, amestecaţi cu sosul de legume.

Serviţi feliile de peşte pe farfurii; aşezaţi lângă peşte ciupercile cu sos de legume şi felii de pâine proaspătă. Serviţi cu vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.