Sarmale in foi de spanac cu smantana

Printeaza

Sarmale in foi de spanac cu smantana din: frunze de spanac, orez, carne tocată de vită, ceapă verde, suc de roşii, ulei, borş, lămâie, smântână.

Ingrediente:Sarmale_in_foi_de_spanac_cu_smantana

  • 30-40 frunze de spanac
  • 100 g orez
  • 1 kg carne tocată de vită
  • 1 legătură ceapă verde
  • 60 ml suc de roşii
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml borş
  • 1 lămâie
  • 120 ml smântână

Mod de preparare:

Speli frunzele de spanac, le opăreşti în apă clocotită, le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi la răcit. Speli orezul în câteva ape.

Toci ceapa mărunt şi o amesteci cu orezul scurs de apă, apoi căleşti amestecul. Adaugi carnea tocată, sucul de roşii şi mai laşi 5 gninute.

Potriveşti gustul de sare. Prepari sarmalele, la fel ca pe cele în foi de varză. Ungi o cratiţă cu ulei, pui pe fun­dul ei 4-5 frunze de spanac şi aşezi sarmalele.

Torni borşul şi apă cât să le acopere. Pui oala cu sarmale pe foc mic, cel puţin o oră. După ce au fiert, tai lămâia felii, pe care le aşezi peste sarma­le. Serveşti sarmalele calde, cu smântână din belşug.

Sarmale in foi de spanac cu smantana

Sarmale_in_foi_de_spanac_cu_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.