Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Printeaza

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina.

Ingrediente:Perisoare cu smantana

  • 1 kg carne (amestec de viţel şi porc)
  • 1-2 felii de pâine
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel)
  • 4 ouă
  • 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură)
  • piper
  • 1 cartof
  • sare
  • 1 /2 l smântână
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Carnea se toacă o dată, apoi se adaugă miezul de pâine muiat în lapte (sau apă) şi stors, piperul şi verdeaţa tocată mărunt (se păstrează cam 1/2 din mărar). Amestecul se trece a doua oară prin maşina de tocat, apoi se adaugă un cartof crud, ras şi ouăle (eventual 1 lingură de unt).

Se amestecă bine cu mâna umezită, apoi se formează nişte sfere mici (de dimensiunea unei nuci mai mari sau a unei mingi de tenis de masă). Fiecare dintre aceste bile se dă prin făină, apoi se prăjeşte în ulei (untură – unt).

Perişoarele calde se pun într-o cratiţă de 2-3 I, se adaugă smântână în care s-a bătut 1/2 lingură de făină şi sarea. Se presară mărarul tocat. Cratiţa se pune apoi pentru câteva minute la foc mic, pentru a nu se tăia smântână.

Se servesc calde, cu mămăligă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.