Retete internationale: Boeuf Bourguignon

Printeaza

O reteta de boeuf burguignon din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast.

 

Ingrediente:Boeuf_Bourguignon

  • 180g carne de vită
  • 100ml vin roşu
  • 50g morcov
  • 30g ceapă roşie
  • 10ml ulei de floarea soarelui
  • 10g concentrat de vită (demi-glace)
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 20g ţelină frunze
  • 40 g pastă de tomate
  • 10 g ciuperci
  • 10 g bacon
  • 10 g toast

Mod de preparare:

Carnea de vită se taie cuburi şi se marinează în vin roşu cu: ceapă, morcovi, cimbru şi foi de dafin timp de 12 -24 ore.

Se scoate carnea din marinată, se soteaza în ulei împreună cu legumele, se deglasează cu vin roşu şi marinada, se reduce, se adauga demi-glace, pasta de tomate, se îngroaşă şi se asezonează.

Se serveste cu garnitura de ciuperci, bacon, crutoane de toast si ceapa.

Boeuf Bourguignon

Boeuf_Bourguignon

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Boeuf Bourguignon cu patrunjel proaspat

O reteta delicioasa de boeuf Bourguignon cu:bacon, ulei de masline, carne de vita, morcov, ceapa, piper, faina,  vin rosu, zeama de vita, pasta de tomate, usturoi, frunza de dafin, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 100 g bacon o lingură ulei de măsline sau floarea-soarelui 1.350 g carne de vită macră, tăiată cubuleţe un morcov tocat mărunt o […]

 

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

O reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi 2 […]

 

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

Boeuf bourguignon

O reteta delicioasa de boeuf bourguignon din: carne de vitel, vin rosu sec, ciuperci intregi, faina, ceapa, morcovi, usturoi, supa, cimbru, zahar brun, bulion, coniac. Ingrediente: 800g carne viţel 150 ml vin roşu sec 250g ciu­perci întregi sau tăiate în două 4 linguri făină 2 cepe mari 2 morcovi mari 6 căţei usturoi 1/2 căni […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.