Retete de Revelion: Painica cu omleta
PrinteazaRetete de Revelion: Painica cu omleta din: painici, oua, faina, lapte, piper, ulei, usturoi, sare, suc de rosii, marar, ceapa.
- 4-6 păinici lungi
- 4 ouă
- 1 lingură cu făină
- 1 ceaşcă mare cu lapte
- piper
- 1 ceşcuţă cu ulei
- sare
- usturoi tocat
- 1 pahar cu suc de roşii
- mărar
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le mărunt, căliţi-le în ulei, pe foc mic, timp de 5 min. Adăugaţi sucul de roşii acoperiţi cratiţa, lăsaţi să se pătrundă gusturile.
Condimentaţi cu mărar tocat, sare şi piper măcinat, lăsaţi la cald.
Bateţi spumă ouăle întregi, amestecaţi cu laptele în care aţi desfăcut 1 lingură cu făină, omogenizaţi. Ungeţi o tigaie cu 1 lingură cu ulei, răsturnaţi ouăle.
Coaceţi omleta pe ambele părţi, scoateţi pe un platou, umpleţi omleta cu sosul de ceapă cald şi rulaţi-o, apoi tăiaţi-o felii mari.
Tăiaţi pâiniţele la un capăt, goliţi de miez, umpleţi cu felii de omletă. Aşezaţi capacul la loc şi treceţi pâiniţele pe un platou decorat cu legume de sezon şi serviţi imediat.
Pofta buna!