Retete de Revelion: Crap umplut cu ciuperci
PrinteazaCrap umplut cu ciuperci din: crap, ciuperci, ceapa, faina, unt, patrunjel, marar, oua, pasta de tomate, cascaval, piper, sare.
- un crap de 1,5 kg
- 500 g ciuperci proaspete
- 200 g ceapă
- 25 g făină
- 150 g unt
- pătrunjel şi mărar
- 2 ouă
- 75 g pastă de tomate
- caşcaval ras
- piper boabe
- sare, după gust
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, i se scot bronhiile şi osul amar, se taie de-a lungul burţii, i se scot intestinele, se spală bine cu apă rece.
Ceapa, tocată mărunt, se căleşte (înăbuşit) cu o parte din untul fierbinte, se adaugă ciupercile (curăţate, spălate şi tăiate subţire) şi se mai călesc împreună circa 10 minute.
Se pune făina, care se căleşte şi ea câteva minute, apoi se stinge cu pastă de tomate diluată. Se adaugă sare şi piper măcinat, caşcaval ras, în proporţia dorită, amestecându-se bine. După ce s-a răcit, se pun ouăle şi verdeaţa tocată foarte fin.
Se umple peştele cu această compoziţie, se coase, se aşază îmtr-o tavă în care se pun restul de unt şi puţină apă.
Se ţine la cuptor la foc potrivit circa 40-50 de minute, stropindu-se din când în când cu sosul format în tavă. Se porţionează şi se consumă cu lămâie.
Având în vedere consistenţa umplutiurii, nu este neapărat necesară garnitura.
Pofta buna!